הפורום לניקיון אנטמולוגי של המזוןסמל פרפר

חוברת תקצירים של יום העיון השני (2003)‏

ביום העיון השני בחרה הועדה המארגנת לתת חשיפה לנושאים שיוצגו על ידי נציגי תעשיות המזון בישראל וזאת כדי לתת תמונה שתשקף את המציאות הישראלית. הוחלט כי ביום עיון זה יינתן דגש קטן יותר על נושאים העוסקים בפיתוחים חדשניים או בתחומי מחקר. עם זאת, הזמינה הוועדה את המהנדס פושפק אשר האחראי לפיתוח טכנולוגיה חדשה ליישום גז הפוספין, מחברת יוניטד פוספורוס מהודו, להציג בפני המשתתפים את הטכנולוגיה ויתרונותיה.

יום עיון זה התקיים במרכז וולקני בבית דגן, יום ג' י"א באייר תשס"ג 13.05.2003. יום עיון זה נתמך ע"י מינהל המחקר החקלאי שהעמיד לרשות המארגנים את אולם כהן, המחלקה למדעי המזון בהכנת ההזמנות והפצתם ו"איתן עמיחי הדברה בע"מ" שהעמידה לרשות המארגנים רשימות תפוצה.

רשימת ההרצאות והתקצירים של יום העיון השני: לקריאה

יום עיון שני
  1. New Developments in Fumigation Techniques. Mr. Pushpaksen P. Asher, United Phosphorus Ltd.‎
  2. שאריות חומרי הדברה במזון. ד"ר פרננדה גראוור, מכון לביקורת ותקנים של משרד הבריאות, י-ם.
  3. חידושים באריזות מזון, אריזות עמידות ודוחות חרקים. ד"ר שמחה פינקלמן, מינהל המחקר החקלאי
  4. מלכודות ניטור כאמצעי לבקרת מזיקים במפעלי מזון. מר עמוס וילמובסקי, מעבדה לאנטומולוגיה משרד הבריאות; י-ם; ומר רונן עמיחי, איתן עמיחי הדברה בע"מ, ר"ג.
  5. דרישות לתקנים בינלאומיים לבקרת מזיקים בתעשיית המזון. ד"ר דיויד רוזנבלט, מכון התקנים הישראלי, ת"א .
  6. היערכות למניעת מזיקים במפעלי מזון. מר רוברט סגל, מהנדס מזון, מנכ"ל שותף בחב' שר יעוץ והדרכה.
  7. עקרונות איסור החרקים בהלכה. הרב יהודה עמיחי, מכון התורה והארץ, כפר דרום.
  8. מודלים לבדיקת חרקים אצל משגיחי כשרות. הרב שמואל שטרנפלד, ועד הכשרות ירושלים.
  9. מניעת מכרסמים במפעלי מזון. ד"ר שמואל מורן, השרותים להגנת הצומח ולביקורת, בית דגן.
  10. חרקי מחסן במפעל ליבוש תבלינים – מניעה והתמודדות. גב' דפנה עופר, מנהלת אבטחת איכות, ש.ד.א. תבלינים, קיבוץ שדה אליהו.