הפורום לניקיון אנטמולוגי של המזוןסמל פרפר

חוברת תקצירים של יום העיון החמישי (2006)‏

כנס זה התקיים על רקע של השינויים חשובים בנושאי בקרת מזיקים בתעשיית המזון ובמיוחד בבקרת חרקי מחסן. השינויים העיקריים נובעים מהאסור הגדל בשנה זו על שימוש בחומרי הדברה כימיים שאינם ידידותיים לאדם ולסביבה. הוצאתו משימוש של תכשיר האיוד היעיל מתיל ברומיד שהיה בשימוש עשרות בשנים, כתוצאה מלחץ הציבור בארצות רבות, מהווה זרז חשוב לשינויים החלים. מגמת שינויים אילו, היא בכיוון של מחקר ופיתוח של תכשירים ידידותיים לסביבה ולאדם ובהם: הדברה פיסיקלית, הדברה ביולוגית וחומרי הדברה כימיים חילופיים. הפעלת השיטות הללו מחייבת ידע מעמיק בביולוגיה של המזיקים, הטפילים והטורפים ושיפור מערכות הניטור. נושאים אילו קיבלו דגש בבחירת הנושאים ובאים לידי ביטוי בנושאי ההרצאות של יום העיון החמישי.

יום עיון זה התקיים אולם בית סוראסקי, במרכז הרפואי תל-השומר, יום ב', כט' בחשון תשס"ז 20.11.2006. בשיתוף עם מרכז ההדרכה הארצי של משרד הבריאות.

רשימת ההרצאות והתקצירים של יום העיון החמישי: לקריאה

יום עיון חמישי
  1. Recent evolution in the control of insects in food processing industries in France in compliance with new regulations on food safety and traceability. Dr. Francis Fleurat-Lessard , INRA, France.‎
  2. בקרת נמלים במפעלי מזון. מר רונן עמיחי, חב' איתן עמיחי הדברה, מר עמוס וילמובסקי, משרד הבריאות.
  3. יונים וציפורים, בעיה במפעלי מזון. ד"ר שמואל מורן, האגף להגנת הצומח ולביקורת, משרד החקלאות.
  4. Fumigation made safe, simple, clean, & accurate with QuickPHlo - RTM Phosphine generators. Pushpaksen P. Asher, United Phosphorus Ltd.‎
  5. מגבלות שימוש וסחר בחומרים הפוגעים באוזון הסטרטוספרה. מר רוני סרי, משרד איכות הסביבה.
  6. פוספין עמידות וחידושים. ד"ר יונתן דונהאי. FTIC Ltd.‏
  7. בדיקות המזון כהלכה בבית ובתעשייה. הרב משה ויא, ראש המכון להנחלת ההלכה.
  8. מידע מכנסים בנושא מזיקי מזון בשנים 2003-2006. מר עמוס וילמובסקי, משרד הבריאות, פרופ' שלמה נברו. FTIC Ltd.‏
  9. הדברה ביולוגית אפשרית במפעלי מזון, מגמות בנושא בעולם. פרופ' שלמה נברו. FTIC Ltd, מר עמוס וילמובסקי, משרד הבריאות.
  10. בחינת אפקטיביות תכנית בקרת המזיקים בארגון באמצעות מבדקים פנימיים. ד"ר דיויד רוזנבלט. PDCA Ltd.‏
  11. היגיינה בטחנות קמח הלכה ומעשה. מר אברהם פלמר, מנהל טכני טחנת הקמח השלום, פ"ת.