הפורום לניקיון אנטמולוגי של המזוןסמל פרפר

חוברת תקצירים של יום העיון השישי (2011)‏

יום עיון שישי זה התקיים על רקע השינויים המשמעותיים שחלו בשנים אחרונות בעולם: עליית מחירי המזון, ההתחממות הגלובלית, שינויי האקלים והדרישה ההולכת הגוברת למזון נקי מחרקים ומקוטלי חרקים כימיים המותירים שיירי רעל במזון.

שינויים אלה ניכרים בדרישות העבודה של המדבירים וציבור לקוחותיהם אשר משתמשים כבר היום בשיטות הדברה ידידותיות לסביבה וממשיכים לחפש דרכים חלופיות ומתקדמות נוספות ליישום בעבודתם. בעולם ניכרת מגמת שינויים זו, והמחקר מתמקד בפיתוח טכנולוגיות תכשירי הדברה ושיטות ידידותיות לאדם ולסביבה ובהן: הדברה פיסיקלית, שימוש בפרומונים, חומרים דוחי חרקים, הדברה ביולוגית וחומרים כימיים חלופיים. יישום השיטות הללו, מחייבת ידע מעמיק בביולוגיה של המזיקים, הטפילים והטורפים, הבנת סביבתם ושיפור מתמיד במערכות הניטור לזיהוי מוקדי נגיעות.

נושאים אלה קיבלו דגש בבחירת נושאי יום עיון זה ובאים לידי ביטוי בנושאי ההרצאות והתקצירים בספר היום עיון השישי.

יום עיון זה התקיים במרכז הכנסים "נאות אפעל" ברמת אפעל, יום ד', י"ט חשוון תשע"ב 16.11.2011. יום עיון זה נתמך על ידי חברת אף.טי.איי.סי. ובשיתוף פעולה עם ארגון מדבירי מזיקים בישראל.

רשימת ההרצאות והתקצירים של יום העיון השישי: לקריאה

יום עיון שישי
  1. המשמעות של נוכחות המזיקים במזון והאתגר להקטנתם. מר עמוס וילמובסקי, מעבדה לאנטומולוגיה, משרד הבריאות.
  2. השפעת חיי המין של חרקים על כלכלת העולם ישום פרומונים בהדברת מזיקים. פרופ' ארנון שני, המחלקה לכימיה, אוניברסיטת בן גוריון, באר שבע.
  3. ישום של פרומונים מבלבלים במפעלי מזון (אנגלית). דר' דיאנה אל-זהידי, מרצה אורחת ממעבדות ראסל, אנגליה.
  4. דו"ח מכנסים בינלאומיים, על התפתחויות בשמירה על ניקיון המזון. פרופ' שלמה נברו, אף.טי.איי.סי. בע"מ
  5. בקרת מזיקים באמצעות מערך ניטור אלקטרוני. דר' שמחה פינקלמן, אף.טי.איי.סי. בע"מ.
  6. בדיקת כשרות כמודל לניטור חרקים במזון. הרב שמואל שטרנפלד, המעבדה לבדיקת חרקים במזון בד"צ העדה החרדית.
  7. טביעת הרגל הפחמנית בחלופות למתיל ברומיד. גב' חגית נברו, אף.טי.איי.סי. בע"מ.
  8. טיפול בחום במפעלי מזון. מר רונן עמיחי, ירוקולוגי בע"מ.
  9. תוכנית סניטציה כאמצעי למניעת מזיקים בתעשייה. מר אריאל מלינסקי, זוהר דליה בע"מ.
  10. תפקידו של המדביר במפעלי מזון. מר אלי לוגסי, טכנולוג מזון, ארגון מדבירי מזיקים בישראל.
  11. ניהול סיכוני תברואה ובקרתם באמצעות ניטור חכם ותקשורת ממוחשבת חדשנית. דר' דיויד רוזנבלט, שר יעוץ והדרכה בע"מ.
  12. יעילותו של ספינוסד ופרוטקטנטים חדשים אחרים נגד חרקי מחסן. דר' משה קוסטיוקובסקי, ד"ר אנטולי טרוסטנצקי המחלקה לחקר איכות מזון ובטיחותו, מכון וולקני.