הפורום לניקיון אנטמולוגי של המזוןסמל פרפר

חוברת תקצירים של יום העיון השלישי (2004)‏

ביום העיון השלישי הועלו לדיון מגוון רב של נושאים תוך דגש על נושאים הקשורים לבקרת חרקים מזיקים במפעלי מזון. הועדה הזמינה את דר' גורדי רידוביץ חוקר ומרצה מספרד לתת הרצאה בנושא של הדרכים למניעת זיהום של חרקים בתעשיית המזון בספרד.

יום עיון זה התקיים במרכז הכנסים, קבוץ שפיים, ביום ג', ג' כסלו תשס"ה, 16.11.2004 בשיתוף עם מינהל המחקר החקלאי, מרכז ההדרכה הארצי של משרד הבריאות ומכון התקנים.

רשימת ההרצאות והתקצירים של יום העיון השלישי: לקריאה

יום עיון שלישי
  1. Current situation of pest problems in the Spanish food industry. Dr. Jordi Riudavets, INRA, IRTA, Centre de Cabrils, Spain.‎
  2. מזיקים במזון מנקודת מבטו של הציבור. עמוס וילמובסקי, משרד הבריאות; הרב שמואל שטרנפלד, ועדת הכשרות העדה החרדית, ד"ר רוברטו דלה רוקה, מנהל איכות, שופרסל, רפאל דיאס, המחלקה למדעי המזון, מינהל המחקר החקלאי.
  3. תקנים ישראלים להעדר חרקים במזון. ד"ר דיויד רוזנבלט, מכון התקנים הישראלי, עמוס וילמובסקי, משרד הבריאות.
  4. פוספין, מתיל ברומיד וחומרים לאיוד בעתיד. ד"ר יונתן דונהאי, המחלקה למדעי המזון, מינהל המחקר החקלאי.
  5. חידושים ומגמות חדשות, בטכנולוגיה של בקרת מזיקי מחסן. ד"ר שלמה נברו, המחלקה למדעי המזון, מינהל המחקר החקלאי.
  6. ניקיון אנטמולוגי ביבוא ויצוא של תוצרת חקלאית. מר חיים תג'ר, מרכז יצוא הגה"צ, היחידה להסגר, משרד החקלאות.
  7. מכונות ניפוי וניקוי דגניים וקטניות, לאור ההלכה. הרב ש. ז. רווח, יו"ר המכון למצוות התלויות בארץ.
  8. טיפול במזיקי מחסן ללא חומרי הדברה. מר ראיד זועבי, ע. מנהל הבטחת איכות תשלובתית, תנובה בע"מ.
  9. שתוף פעולה בינלאומי לשיפור איכות המזון. ד"ר שמחה פינקלמן, נורון בע"מ.
  10. הנחיות להדברה במפעלי מזון. ד"ר עוזי גלזר, האגף ללחימה במזיקים, המשרד לאיכות הסביבה.